Вечер слагам таблетка активен въглен в мивката и си лягам, на сутринта забелязвам приятни промени


Как да се отървете от неприятните миризми в кухнята и банята, като същевременно спестите цяло състояние? Онези домакини, които знаят за този хитър лайфхак, отдавна са заобиколили отделите за домакински химикали в строителните магазини. Вместо това отиват в аптеката и купуват няколко опаковки от добре познат сорбент.

Днес ще ви кажем на какви чудеса е способен почистващият въглен (да, същият обикновен активен въглен на таблетки).

ПОЧИСТВАЩ ВЪГЛЕН

Обикновено приемаме „народния“ сорбент, когато сме отровени с нещо или сме направили добра разходка предишния ден с изобилие от мазни храни и алкохол. Но активният въглен може да абсорбира не само токсините, но и неприятните миризми. Нека да видим как можете да използвате това вещество, за да освежите въздуха под мивката, в мивката, в хладилника и др.

Как да се отървем от неприятната миризма в хладилника

За да премахнат миризмата на риба или мухъл, някои домакини използват стар народен лек – разтвор на оцет. За съжаление тук можете да направите голяма грешка с концентрацията на продукта и да повредите вътрешното покритие на хладилника.

Някои хора купуват специален неутрализатор на миризми под формата на топки, но това удоволствие далеч не е най-евтиното. Черният фармацевтичен въглен ще реши проблема бързо, безопасно и само за стотинки!

Смелете 5 таблетки активен въглен на прах и изсипете в малък стъклен или метален буркан (например буркан за пастет). Добавете една чаена лъжичка сода за хляб там и разбъркайте. Поставете съда в хладилника. Готов! Можете да забравите за него за около месец, както и неприятните аромати от различен произход. След този период актуализирайте компонентите и използвайте спестените пари, за да купите нещо вкусно за вашето умно аз.

Въглен за почистване на мивки

Този сорбент има още едно интересно свойство: той не само абсорбира неприятните миризми, но може да споделя и приятни. Запасете се с любимото си етерично масло (цитрусът е най-подходящ за ароматизиране) и се захващайте за работа.


Поставете 2-3 таблетки въглен в мивката, а отгоре нанесете 5 капки вода и любимото си масло. След като таблетката се разпадне на прах, я избутайте в мивката. Правете тази проста процедура през нощта или всеки път, когато излизате от дома. Ние гарантираме, че завинаги ще се откажете от всякакви химически освежители за въздух.

Как да използвате свойствата на въглищата, за да направите отличен ароматен дифузьор със собствените си ръце? Поставете 5-7 таблетки в малък стъклен съд и нанесете отгоре до 15 капки етерично масло. Бурканът може да се постави където желаете – в тоалетната, коридора или хола. Свежо, ароматно и икономично!

Как да премахнете неприятните миризми под мивката?

Дори ако редовно изпразвате кофата за боклук, под мивката може да се настани неприятна миризма. Това е лесно за коригиране и предотвратяване. До кофата за боклук поставете съд с 3-4 таблетки активен въглен . Поставете 5 капки етерично масло в самата кофа. Сега въглищата ще абсорбират всички неприятни миризми, а маслото ще изпълни въздуха с освежаващи аромати.

Активен въглен срещу мухлясал мирис в килера

Като цяло можете да използвате фармацевтичен сорбент на всяко място, където застоялият въздух създава своя ред. За да поддържате гардероба си винаги свежо, поставете платнена торбичка с 5-7 таблетки въглен вътре. Този лайфхак ще спаси нещата в гардероба ви от плесенясване.

Друго място, където можете да поставите торба или чорап с въглища и да забравите завинаги за неприятната миризма, са обувките. Оставете сорбента в проблемните обувки за няколко часа и се насладете на резултата! Между другото, ако използвате обикновен въглен за барбекю вместо активен въглен, резултатът ще бъде същият. Основното нещо е да не забравяте да го увиете в плътна тъкан, така че да не останат тъмни следи.

Използвате ли почистващ въглен у дома? Споделете вашите доказани трикове в коментарите.