Удря магнитна буря? Ето начина да сложим край на мъките: мерките са бързо действащи и полезни


Връхлитането на магнитните бури са проблем за сериозен процент от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще прегледаме обстойно абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и обезателно ще ви предоставим начин, по който да откриете с точност в кой момент ще изригнат магнитни бури.

Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо 

Смята се, че почти 48 % от хората са уязвими към магнитните бури, а напоследък броят им расте. Не всички от тях допускат, че неразположението им, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт се проявяват дори ден или два преди избухването на магнитната буря, а при други – в окото на бурята.

В същото време има и положителна новина – човек би могъл да се приспособи и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Най-хубавото е, че тези навици са не просто полезни, а силно необходими и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в отлично физическо и психическо състояние. Затова тук ще ви посъветваме за всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

А дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви влияят лошо, то по всяка вероятност вие принадлежите към хората, които страдат от повишена метеочувствителност. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения – всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора стават жертва на различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-емоционални. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Нерядко имат проблеми със заспиването нощем. Характерна е също занижена работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Субективното усещане за задух е обичайно.

Хроничните заболявания създават проблеми при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси – със сигурност промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците – хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Хранене и магнитни бури – най-важните съвети


Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за тонуса ви. Диетата, която ще подкрепи тялото и духа, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

– Задължително включете в менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Много добре подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

– Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

– Хлябът: По-правилният избор е да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки – витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни.

– Чайове и билки: Изборът на билки винаги е широк, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите природен коктейл от няколко билки, които влияят наистина добре.

– Закуската е нещо, което в никакъв случай не пропускайте . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, постарайте се да е нискомаслено.

– Намалете месото, да се консумира повече риба.

• Спазвайте ги – най-хубавите навици при магнитна буря

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. В никакъв случай не пропускайте добрия сън – както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е нужно разходката да е дълга, но едни разведряващи 30 минути ще са ви напълно достатъчни. При положение, че не ви е до разходка и предпочитате да си стоите вкъщи, то една съвсем фина гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Има и неща, от които ще е добре да се лишите – това са пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте застояването пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане – тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще има хубава роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, тъй като едва ли ви е необходима превъзбудата, която предизвиква.

Въздържайте се от приоритетни решения и шофирайте само в кратки дистанции.

Прогнозата на БАН – най-добрият вариант за следене

Силно вероятно е да сте открили, че в медиите е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче много малко от тях имат общо истината. На практика има един-единствен метод да се осведомите прецизно за бурите – намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук