Излагация с новата водеща във Фермата –


„Фермата“ си вкара сериозен автогол, като направи Гергана Гунчева водеща заедно с продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов. Още от първите й минути на шоуто се разнесе зрителски вой от недоволни от представянето й хора, които не я искат във формата.

Много от доскорошните фенове на предаването не харесват и новите правила в него, смятайки, че имитира конкурентното „Игри на волята“ на Нова тв. „Излишна е според мен новата водеща! Не се вписва в обстановката“ – с този зрителски коментар могат да се обобщят накратко основната част от настроенията след появата на Гергана Гунчева между Иван и Андрей във „Фермата“, пише сайтът varna24.bg.

Хората признават, че бившата Мис България изглежда много добре, но не мислят, че е подходяща за това шоу. Тоалетът й в първия епизод също разбуни духовете. Това беше рокля с дълбоко деколте и разголени рамена. „Нищо против дамата, обаче много неподходящо деколте за водеща на предаването. Колко да е известна? Поне аз за пръв път я виждам. Бледнее пред Иван и Андрей – те са силно изразени и много познати личности. Мария Силвестър беше по-добрият избор“, е един от коментарите на официалната Фейсбук страница на предаването, който най-точно отразява мнозинството от мненията на хората.

„С мрънкането си въобще не седи добре между тях двамата“; „Съгласна съм. И най-вече за Мария Силвестър“; „Веднага да дойде Мария Силвестър! Много по-атрактивна и щеше да се впише идеално с Иван и Андрей! Веселието щеше да бъде безкрайно, а аз това искам! Нищо лично против това момиче, но… не е точно за подобно предаване, според мен, разбира се!“; „Въобще няма нужда от нея в предаването! Суха, без никакъв живец и не влиза в роля на водеща. Иван и Андрей са си супер и нямат нужда от нови попълнения“; „Много се промени и не ми хареса началото, а може би и по-нататък. Двамата водещи си вършеха добре работата досега и не разбирам защо им трябваше и друг човек. Гергана Гунчева се опитва, но все още й куца нещо. Желая успех на предаването, но не го гледам с интерес!“. Това коментират хората с надежда, че от шоуто ще прочетат мненията им и ще ги вземат предвид.

 

Така и не стана ясна каква е причината във „Фермата“ да бъде включена и жена-водещ освен двамата мъже, които са там вече осма година. Иван и Андрей и преди са взимали ко-водеща в различни свои проекти, но това винаги са били жени с ярко присъствие и изразено чувство за хумор.В „Сблъсък“ преди години работеха с Нана Гладуиш, а в „Мюзик Айдъл“ – с Мис Македония 2000 Саня Николич, която непрекъснато се шегуваше с тях. Гунчева изглежда твърде обрана и сериозна, за да се впише в компанията им. Очевидно идеята е по някакъв начин да се копира „Игри на волята“, където лице е Ралица Паскалева. През последните 2 години риалитито на Нова е по-гледано от продукцията на Би Ти Ви.


Хората не приемат не само Гергана Гунчева, а и новите правила във формата. Според тях той започва подозрително да прилича на конкурентното шоу на Нова тв „Игри на волята“. В него вече няма да има фермери на седмицата и ратаи, състезанията стават по-тежки, както в „Сървайвър“ и „Игрите“, няма почти никаква фермерска работа, набляга се на битките, които са отборни, съответно участниците се делят на две групи, които се състезават помежду си. Спечелилите битка отиват в „Рая“, където имат всякакви удобства, дори басейн и шезлонги, а изгубилите – в „Ада“, където условията за живот са базови. Всичко това изглежда копирано от „Игри на волята“ и зрителите забелязват сходствата.“Нещо не ме кефи тази година за момента… Имам чувството, че гледам „Игри на волята“, а не ги харесвам и тази водеща е абсолютно излишна…“; „Жалко, много жалко… Вещая последен сезон на предаването, защото това, което гледах днес, не е „Фермата“. Мислих си и за хората, влезли вътре, дали тогава, на момента разбират в какво точно ще участват, защото, ако бях ма тяхно място, щях да съм много ядосана и разочарована…“; „Най-хубавото и българско предаване го развалихте. Изглежда, че ще е загуба на време… интересно ми е какво ще правят цял сезон, то всичко им е наготово. Ще играят само игри ли? А фермерство? Работа?“; „Иван и Андрей уж умни хора, пък имитират чуждо предаване при положение, че „Фермата“ си имаше своя чар и своите зрители сама по себе си!!!“; „Ама нали за „Фермата“ говорим, не за „Игри на волята“? Отбори, цветове, едните живеят в изобилие, другите – в нищета… Дано си върне същността това предаване“, коментират хората. Коментира се и причината за включването на басейн и шезлонги в новата Ферма като част от „Рая“, което изглежда нелепо на фона на интериора и екстериора като от 19-и век. „Баба ми едно време във фермата си все на шезлонга лежеше“, смеят се хората.Има и такива, които харесват нововъведенията в шоуто, но те не са много. Повечето са разочаровани.

Въпреки тези настроения от Би Ти Ви се похвалиха с добър рейтинг на старта на новия сезон. Според данните на телевизията, първият епизод, излъчен в понеделник, е бил гледан от 33,7 на сто от всички пред телевизорите (над 4-годишна възраст) срещу 30,7 на сто, които са гледали Нова тв, пише ХотАрена.