Застоя на лимфата НЕ е само подуване на краката! 5 признака, че имате и как да се отървете от него: –


Лимфната система е нашата защита срещу болести. А ако имаме признаци на застой на лимфата, то това съкращава живота с 15-20 години.

В тази статия ще споделим техника, която раздвижва нашата лимфна система и помага в борбата с огромен брой болести.

Е, засега относно знаците. Ако има нещо подобно, вероятно имате лимфна конгестия.

1. Торбички под очите

Сутринта се събудих, погледнах се в огледалото и под очите ми имаше огромен оток.

Ако кожата е много плътна, но с целулитна консистенция, това показва, че има подуване.

Защо се появяват?

Ако сте яли сладко вечер, пили сте алкохол или силно кафе, не сте пили вода през деня, с много голяма степен на вероятност сутринта ще има подуване и това е 100% стагнация на лимфата.

2.

Кортизол

Ако пиете много енергийни напитки, кафе, чай, вероятно имате повишен кортизол.

Кафето, между другото, го увеличава повече от другите.

Кортизолът е хормонът на стреса, от който се нуждаем, за да се събудим сутрин.

Той е просто жизненоважен, но при прекомерното му количество (ако например сме пили силно кафе), кортизолът започва да подкиселява лимфата. Това води до забавяне на движението й в тялото.

3. Човек пие малко вода

Повечето от нас пият само когато сме жадни. Това е голяма грешка и трябва да пиете много по-често.

Трябва да си създадете навик да пиете вода на всеки час, а за предпочитане половин час, но на малки глътки.

Така водата ще постъпва дозирано в тялото и ще се усвоява идеално от клетките.

4. Ниска активност

Събудихте се, закусихте, не правите никакви физически упражнения, качихте се в колата, отидохте до офиса, седнахте на компютъра, работихте. Максимумът, който вървяхме до асансьора, в най-добрия случай нагоре по стълбите и се върнахме по същия път.

Такъв живот дори си има термин – хиподинамия.

В този режим човек се събужда вече уморен, трудно заспива, измъчван е от тревожни разстройства. И всичко започва с факта, че е имало хиподинамия и поради това стагнация в лимфната система.

5 знака, които тялото ви ще ви каже

Можете да проверите веднага дали имате задръствания в лимфната система.


Това се прави по следния начин: трябва да масажирате с юмруци отстрани на млечните жлези и да видите дали има болезнени усещания от едната или от двете страни.

И още един вариант: прокарваме ръцете си по външната страна на бедрото, само силно, с добър натиск.

Проверяваме на свой ред от всяка страна и от някоя страна с голяма степен на вероятност ще бъде болезнено или неприятно.

Проста техника на лимфен дренажен масаж.

  • Сухо четкане на кожата

Сухото четкане на кожата насърчава лимфен дренаж на токсични отпадъци, което води до много други ползи като подобрен имунитет, освежена кожа и намаляване на целулит.

Съвет: започнете да създавате навик за четкане на тялото за няколко минути преди да влезете под душа. Четката не е нужно да е скъпа, но трябва да е с естествен косъм и да съобразите нивото на твърдост, за да ви е приятно, когато я ползвате. Можете да намерите такива, както он лайн, така и в различни магазини и дрогерии.

Не е необходимо да натискате силно – лимфната система е близо до повърхността на кожата и е необходим фин натиск ( щадете кожата си и следете как реагира тя), за да се освободят задръстванията.

  • Редувайте гореща и студена вода докато сте под душа

Лимфните съдове се свиват, когато са изложени на студ, и се разширяват в отговор на топлина. Топъл и студен душ е вид хидротерапия, която използва свойствата на температурата и налягането на водата, за да движи застояла лимфна течност, да увеличи циркулацията, да засили имунната функция и метаболизма.

Тази техника не е за всеки и трябва да я прилагате само ако е приятно за тялото и емоциите ви. Запомнете, че всичко, което правите с нагласата да помогнете на тялото си,  трябва да ви носи приятни усещания и емоции, а не стрес и неприязън. След четкането на кожата, опитай да редувате топла и студена първоначално само в зоната на краката. Следете отговора на тялото си и не забравяйте винаги да завършвате със студена вода.

Забележка: Избягвайте това, ако сте бременна, или ако имате състояние на сърцето или проблеми с кръвното налягане.

За да не се шокирате с гореща и ледена вода в самото начало, първо с топла вода и след това охлаждаме. И всеки ден температурният спад става все по-силен и по-силен.

Основното тук е системното прилагане и скоро ще забравите, че някога сте имали стагнация на лимфата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *