Имотна далавера: Нашенци купуват имоти в Гърция, а с наемите у нас си…


Българите се превърнаха в едни от най-големите инвеститори в сектора на недвижими имоти в Северна Гърция. От няколко години насам софиянци, банскалии, благоевградчани, пловдивчани и дори варненци и бургазлии купуват къщи и апартаменти или терени, на които строят малки семейни хотели и магазини. 

Стотици са вече нашенците, горди собственици на морски имоти в района на Халкидики. Масово се вземат и къщи под наем за година. За 3-4 хиляди евро може да се вземе по-скромно селска къща, да се реновира и дава под наем целогодишно, с което да се плати на действителния й собственик и дори да има печалби.


 

Млади семейства от Пиринско пък теглят заеми и купуват апартаменти край морето, с наемите от които да си изплащат заемите в България. Дори високите данъци в южната ни съседка не е спрял процеса на инвестиране в имоти, пише „Български новини“.

В луксозен апартамент за 5-6 души или къща в Северна Гърция се плаща от 100 до 180 евро на вечер. Но получаваш луксозни условия за отдих, задължително ползваш двор и барбекю, имаш и безплатен паркинг. Храната в таверните и заведенията е нормална.

Обяд за четирима е под 50 евро, а обслужването е на ниво. Стотици наши млади хора работят като сервитьори и миячи в Северна Гърция, заплатите им варират от 800 до 900 евро. Получават храна и квартира безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *