Дълбок поклон. Внезапно почина легендарен телевизионен водещ. Сцената няма да е същата


На 79 години почина известният телевизионен водещ Джери Спрингър, съобщи Би Би Си.

Той водеше „Шоуто на Джери Спрингър“ в продължение на почти три десетилетия от 1991 г.

Спрингър е починал в дома си в предградие на Чикаго в четвъртък, потвърди семейството му.

„Способността на Джери да се свързва с хората беше в основата на успеха му във всичко, което опита, независимо дали това беше политика, телевизия или просто шеги с хора на улицата, които искаха снимка или да разменят няколко думи“, заяви близкият приятел на телевизионния водещ и говорител на семейството Джене Галвин.

 

В изявлението си Галвин описа Спрингър като незаменим и допълни, че спомените за телевизионния водещ, неговият интелект, сърце и хумор ще продължат да живеят.

Причината за смъртта не е оповестена.


„Шоуто на Джери Спрингър“ претърпява пълен обрат в средата на 90-те, след като първият сезон (през 1991 г.) получава ниски рейтинги заради фокуса си върху политически въпроси.

Токшоуто става популярно с теми като кръвосмешението и признания за изневери. През годините в шоуто присъстват все повече ругатни, а гостите често влизат във физически разпри, пише Би Би Си.

Преди да стане водещ, Спрингър е бил политически репортер и коментатор, както и кмет на Синсинати. Освен това е бил и политически съветник на Робърт Кенеди.

Въпреки че често е критикуван, че шоуто му е пошло, той твърди, че то всъщност е бунт срещу елита в свят, в който само богатите и известните са смятани за достойни за екранно време.

Бил е още водещ на „Америка търси талант“ през 2007 и 2008 година.

Спрингър е роден през 1944 г. в гара в Северен Лондон. Родителите му, които са били германско-еврейски бежанци, са били в гарата, укривайки се от германска бомбардировка по време на Втората световна война.

Спрингър се премества в Америка на петгодишна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *