Дете се натрови с дини с ацетон! (СНИМКИ)


Ето какво сподели известната театрална и кино красавица Весела Бабинова в социалните мрежи по повод доста опасна случка

„Приятели, искам само да кажа да внимавате какво си купувате и какво ядете. По-важното: откъде си го взимате.

Че институциите спят, е ясно.

Че си отварят очите, само когато ще има ползичка, или някоя телевизия ги изненада с репортаж, до някаква степен също ми е ясно. Само че на мен леко взе да ми писва да се пробутват вече И ПЛОДОВЕ, И ЗЕЛЕНЧУЦИ, пълни с ла*на.


Снимките по-долу са на сина на една от най-близките ми приятелки. Кракът му изглежда така, както и този на баща му, между другото, защото ядоха диня, в която по-късно се оказва, че явно има АЦЕТОН.

Не е била на промоция в супермаркет, а е за цели 20 лв., защото била захарна и без семки. Мястото е пазарчето в „Младост“ 1, което аз по носталгични причини много уважавам, но след като моите приятели се връщат и казват нещо от сорта на “Господине, динята Ви не е ок, има химикали в нея, посетихме лекар.“, отговорът е: “Никой друг не се е оплакал“.

Това, че кофата смърдеше на ацетон ужасяващо, че вътре в самата кофа, където бяха само корите от динята, беше 50°С, явно не притеснява никого. Но знаете ли мен какво ме притеснява и ме вбесява?

Че тези хора, моите приятели, са се свързали мигновено, както с продавача на въпросния деликатес, който им отказва , така и с Българска Агенция по Безопасност на Храните, от която вече четвърти ден се правят, че няма никакъв проблем и няма ни вест, ни кост.

На мен ми втръсна да чувам, че ядем салам от свинско, което било овнешко, масло, но не истинско, ами с не знам си колко процента вода, пиле, но с килограми на кокошка…

ОК, вече повечето от нас се научихме откъде да пазаруваме и какво да не ядем, НО МОЖЕ ЛИ КАТО ИМА ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА ТОВА И ТИ СЕ СВЪРЖЕШ С ТЯХ, ЗА ДА ИМ КАЖЕШ “ПИЧОВЕ, ПАЗЯ ВИ КОРИТЕ В ХЛАДИЛНИК, АКО ИСКАТЕ ДА ГИ ВЗЕМЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ, ПРОБИ ДА ПРАВИТЕ“, ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА?

П.П. Детето е на ДВЕ години и понеже петната си стоят и не се махат, най-вероятно ще се наложат вливания и други неприятни лекарски намеси.

И цялото това го пиша, щото тези агенции, нафрашкотени с администрация, само от Фейсбук се сепват. И то невинаги.

Да няма после: “Ма що мрънкаш, ми не направиш нещо?“ Ето. Правим. А можеше да си направя тест, ако бях куче, каква порода щях да съм.

До медиите беше разпространена позиция от БАБХ, в която пише, че по случая започва проверка.

„Областната дирекция извършва проверка и пълна проследимост на партидата от дини, част от която е закупеният плод“, посочват от БАБХ. От съобщението става ясно още, че тя е внос в Европейския съюз от трета държава.

Останалите налични количества от плода са под възбрана до излизане на резултатите от лабораторния анализ за наличие на тежки метали, пестициди и микробиологията.

Източник: https://www.zajenata.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *