Летовничка: Ако щете вярвайте, но и това доживях да видя на плажа в Поморие СНИМКА


Лятото винаги ни прави свидетели на куриози по родното Черноморие. Курортистите търсят всякакъв начин да направят пребиваването си на плажа максимално комфортно.

В това си желание понякога се стига и до крайности, като тази на плажа в Поморие, където домашният уют е подсигурен от родопско одеяло.

„Родопско одеяло на плажа не бях виждала.

И това доживях!“ – това пише в своя профил в „Туитър“ Вяра Мартинова.

 

В коментарите потребителите на социалната мрежа допускат, че това е термо постелка, която прилича на одеяло.

Нестандартната постелка веднага възбуди множество коментари в мрежата: „Да съберем малко пари на хората, да си купят кърпа“, „Това не е родопско одеяло, те са от друга тъкан и в различни шарки“, „Ако наистина е родопско, е добър термоизолатор, попива бързо вода“, „Родопите на три морета“, „Вечер става студено“, „Може пък да нямат друго хората“.


Вяра Мартинова пък коментира, че одеялото е истинско, не е имитация, защото минала наблизо и го огледала добре. „Станаха ми много мили, един баща с две дечица“, пише още Мартинова.

Освен, че то е направено от вълна, трябва да се има предвид, че родопските одеяла не са от най-леките постелки, които да се носят в плажните чанти, пише bTV.

Впоследствие в социалната мрежа се появи инициатива, която цели да възроди по един или друг начин българското. Мъж приканва да се организира, нещо подобно на родопско-одеялски събор, отбелязва Глас.нюз.

„Ще стане сензация! Браво! Добра идея!,“ коментира жена.

„После очаквам снимка от родопско-одеалския събор,“ пишат под публикацията му.

„Аз нямам родопско одеало, но пък мога да дръпна едно хоро във водата,“ коментират още.

Появява се обаче и един друг аспект на цялата история. Дали въпросното одеяло трябва да се превърне в обект на шеги. Дали човекът, който го е постлал на плажа няма добра причина за това.

„Не знаете на кой какво му е положението финансово, здравословно, за да отиде някой с родопско одеяло. Дали на самия човек му е приятно още повече да бъде усмят публично?,“ това написа жена за другата страна на нещата.