20 житейски съвета от мъж, доживял до 104 години: „Не купувайте минерална вода по 2 причини“ –


Понякога в живота имаме нужда да спрем и да се замислим за всичко около нас, за нашия живот и начина, по който го водим, за нашето здраве… Понякога приемаме нещата за даденост, затова имаме нужда от такива т.нар. прекъсвания или „нулиране“ на начина на живот.

По-долу можете да прочетете 20  мъдри съвета от руснак, доживял до дълбока старост . Той говори за начина си на живот, а думите му могат да послужат като пример за тези, които искат да водят здравословен и пълноценен живот .

пълноценен живот

1. Научете се да виждате живота във всичко и да се наслаждавате на всичко: На тревата, на дърветата, птиците, животните, земята, небето. Погледнете ги мило и с пълно сърце и те ще ви върнат услугата. Няма да намерите това знание в книгите.

2. Отделете малко време да стоите боси на земята. Отдайте тялото си на земята, за да не го извика тя сама.

3. Използвайте всяка възможност да сте край водата. Ще ви освободи от умората и ще проясни ума ви.

4. Пийте чиста вода колкото е възможно повече, не чакайте, докато ожаднеете. Водата е най-доброто лекарство. Не пийте сладка и минерална вода от бутилка. Първата ще разруши черния ви дроб, а втората ще запуши кръвоносните ви съдове.

5. Всеки ден на масата трябва да има зеленчуци. Първо, цвекло, няма по-добра храна на земята. След това боб, тиква, горски плодове, моркови, домати, чушки, спанак, маруля, ябълки, грозде, сливи.

наслада от живота

6. Ако искате, можете да ядете месо. Но рядко.

7. Колбаси, пържени картофи, торти и консерви са лоша храна. Ям зърнени храни, боб и зеленчуци. Хищниците ядат месо, но са мързеливи, а конете ядат зърнени храни и са активни по цял ден.

8. За да ям по-малко, пия много вода и ям компот, ям проста храна и пресни зеленчуци. От четвъртък вечер до петък вечер не ям нищо, само вода пия.


9. Постенето е най-голямата милост. Нищо не ме укрепва и подмладява така, както гладуването. След всеки голям пост съм с няколко години по-млад.

10. Слънцето изгрява и залязва за вас. Работата трябва да спре, когато слънцето залезе. Когато свикнете с този ритъм, тялото и умът ви ще станат по-силни. Мозъкът ще си почине по-добре и ще се изчисти за сън. Това правят монасите и войниците и затова имат силата да служат.

житейска мъдрост

11. Трябва да спите половин час през деня, за да освежите кръвта в главата си. Не лягайте веднага след хранене, защото тогава мазнините се отлагат в кръвоносните съдове.

12. Седи по-малко, но спи достатъчно.

13. Опитайте се да прекарвате повече време на открито. Научете се да живеете в студена стая. Достатъчно е краката и ръцете ви да са топли, но главата ви да е студена. Тялото остарява и се разлага от твърде много топлина.

14. Укрепване на организма с билки. Смесете шепа лечебни билки и плодове и ги залейте с вряща вода, след което ги пийте през целия ден. През зимата ще видите всички предимства на това.

15. Не забравяйте орехите. Орехите приличат на нашия мозък, те са мощни за мозъка.

чиста радост

16. Бъдете мили и внимателни с хората. От всеки от тях, дори и повърхностно, можете да научите нещо. Не създавайте нито приятели, нито врагове сред хората. Така никога няма да ви създават проблеми.

17. Ще получите това, за което сте предназначени, когато му дойде времето, просто трябва да изчакате търпеливо. Не натоварвайте душата си с това.

18. Не вярвайте на предразсъдъци, астролози и гадания. Нека сърцето и тялото ви бъдат чисти.

19. Когато се чувствате зле, трябва да ходите много. През поляни, гори, покрай река. Водата ще отнеме мъката ви. Важно е да запомните: Най-доброто лекарство за тялото и душата е: постът, молитвата и физическият труд.

20. Движете се повече. На търкалящ се камък мъх не расте. Инцидентите ни държат неподвижни. Не бягайте от тях и не им позволявайте да ви доминират. Никога не се страхувайте да учите и правите нещо ново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *