Учени направиха откритие за свинското месо, което ще ви изненада


Свинското месо се счита за едно от най-вредните меса заради високото съдържание на мазнини и холестерол в него. Но учени развенчаха мита за вредата от свинското и мазнината.

Свойството на свинското месо, което ще ви изненада

Според експертите свинското месо дори може да е по-здравословно от диетичното месо от домашни птици, което се предпочита от спазващите диети и хората с висок холестерол.

Учените стигат до извода, че свинското месо, а именно протеините в него, се усвояват от човешкия организъм по-лесно от другите видове месо. Освен това се препоръчва то да се включи в менюто на деца, както и от хора, които са претърпели операция и се нуждаят от специална диета, според изданието The Health Site.


Говорейки за диетичните свойства на този вид месо, експертите цитират следните цифри: свинското филе или плешка съдържа само 150-180 калории. В свинските ребрата или във вратната пържола има 350-400 калории.

Освен това свинското месо не е толкова червено на цвят, колкото говеждото поради по-малко пренасящи кислород ензими.

Според специалистите в свинската мас се съдържа добра комбинация от мастни киселини. Следователно, тя също може да се счита полезен продукт. Мазнината съдържа линолова и арахидонова киселини и ако не консумирате повече от 20-30 грама от нея на ден, можете да укрепите кръвоносните си съдове.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *