Черна вест огласи държавата. Внезапно почина велик Български певец. Поклон


Забележителният тенор и вокален педагог Арон Аронов почина, само 3 дни след като навърши 85 години, съобщиха от семейството му. Легендарната звезда на Музикалния театър угасна в съня си.

За 45-те години творческа кариера Аронов е играл в 975 спектакъла в ролята на Едвин от „Царицата на чардаша“ и 134 в ролята на Фери Бачи от същата оперета. Многобройни са превъплъщенията му като Данило от „Веселата вдовица“; Граф Тасило от „Графиня Марица“; Адам от „Птицепродавецът“; Айзенщайн, Фалке и Алфред от „Прилепът“; Баринкай и Хомонай от „Цигански барон“; Парис, Ахил и Калхас от „Хубавата Елена“; Паганини от „Паганини“.

За героя му на Су Чонг от „Страната на усмивките“ се говори десетилетия наред.
В репертоара му са и централните роли от „Теменужката от Монмартър“, „Принцът от Мадрид“, „Перикола“, „Хубавата Галатея“, „Андалусия“, „Орфей в Ада“, „Рицар Синята брада“ и много други


 

 

 

Незабравими са превъплъщенията му и като Младен и Минко от „Бунтовната песен“ (Г. З. Черкин), Кир Спиридоне от „Рицарят“, Илия от „Луд Гидия“ (П. Хаджиев), Ученият от „Сянката“ (В. Райчев).

Не изпускай тези оферти:

 

За ролите на Сполетта от „Тоска“, Абата от „Андре Шение“, Панг от „Турандот“, Руиц от „Трубадур“, Нормано от „Лучия ди Ламермур“, Овлур от „Княз Игор“, трети евреин от „Саломе“ е наричан „Царят и на малката роля“.

„Музика, музика, музика. Моята теория е, „Който има глас – има!“, стига да го е съхранявал правилно, което означава да е пял правилно. Годините само ще помогнат да бъде гласът по-зрял, по-красив, по-хубав“, казваше Арон Аронов.

 

източник: https://action-newsbg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.