След кой ден гъбата за миене става ОТРОВНА и цапа чиниите


Всички знаем, че не можем да използваме една и съща гъба вечно. Обикновено е добре да сменяте гъбата си често. Според The Spruce трябва да се отървете от гъбата си след две или четири седмици употреба. Но някои признаци може да показват, че е време да смените гъбата си преди това време. Научете повече по-долу.

1. Миризма 

Един от признаците, които трябва да ви подтикнат да се отървете от гъбата си, е миризмата й. Тъй като вашата гъба се намокря често, тя е податлива на неща като мухъл и плесен. И това мирише. Така че винаги, когато забележите кисела миризма, идваща от вашата гъба, е време да я изхвърлите. Защото не искате да почиствате кухнята си с гъба, пълна с плесен!

2. Състояние 

Вашата гъба изглежда ли сякаш е виждала твърде много зими? Ако вашата гъба основно се разпада, тогава може да искате да инвестирате в нова. Ако почиствате къщата си с гъба, която е напълно износена, това няма да е толкова ефективно. Така че, ако искате да почиствате ефективно, отървете се от тази стара, износена гъба! 


3. Визия

Вашата гъба никога няма да изглежда по начина, по който изглеждаше, когато току-що сте я купили. Но ако вашата гъба е напълно обезцветена и има някои съмнителни петна по нея, тогава може да искате да кажете сбогом на тази гъба. Напълно нормално е гъбата ви да има петна. Но обикновено можете да изплакнете тези петна доста лесно. Ако петната вече не излизат, изхвърлете гъбата и вземете нова.

4. Време 

Понякога просто е време да се сбогуваме. И ако не можете да си спомните последния път, когато сте сменили гъбата си, тогава шансовете са, че наистина е време да смените гъбата си. Така че, за да се спасите, отървете се от гъбата си. Започнете отначало и маркирайте календара си като напомняне. По този начин никога няма да почистите дома си с гъба, която е пълна с мухъл и бактерии.

И ако наистина обичате гъбата си, опитайте се да я направите издръжлива! Съхранявайте го на място с подходяща вентилация. Не го оставяйте в мивката или го крийте някъде в задната част на шкафовете си. Уверете се, че може да изсъхне правилно след всяка употреба. По този начин можете поне да използвате гъбата си за един месец, преди да се наложи да се притеснявате за нова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.