Голяма измама – С един клик могат да ви вземат парите


Здравейте, пиша на вашата медия, тъй като искам да дам случай на нов вид измама, на която станах жертва преди дни. Ето за какво става дума:

 

„Казусът е следният.

Пуснала съм в една от големите платформи за онлайн продажби няколко артикула. Включва ми се дама във вайбър, която казва, че има интерес към един от продуктите, които продавам.

 

Още с първото изречение ми стана странен въпросът й, но реших да продължа кореспонденцията си с нея. Дамата с охота и без допълнителни въпроси реши, че иска да купи продукта и помоли да пристъпим към следващия етап. Попита ме дали имам против да плати в „Еконт“ онлайн.

Понеже не бях чувала за тази услуга, й казах ок и реших да проверя каква е в сайта на „Еконт“.


 

В този момент тя ми изпрати линк, като ми каза, че е заплатила вече стоката и трябва да си въведа номер на картата, за да си взема паричките.

Тъй като се усъмних в това, реших направо да звънна на „Еконт“. От централата ми казаха, че „Еконт“ никога няма да искат да предоставяме сензитивни данни онлайн и да се заплаща стока, която не е изпратена предварително. Оказах се права.

 

Свързах се и с полицията, но ми казаха, че тези измами са непроследими, тъй като реално IP адресите са регистрирани извън България и е трудно да ги издирят.

Поради тази причина реших да дам гласност на случая тук, за да могат повече хора да се запознаят с този нов вид измами и да внимават!

 

Не предоставяйте личните си данни и повярвайте ми, никой няма да ви плати за стока, която дори не сте изпратили!“.

Източник: plovdiv24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.