Събуждате се често в 3 през нощта – ето какво означава това според китайската медицина


Забелязвате, че внезапно се събуждате около 3 часа през нощта всяка вечер или прекалено често? Искате ли да узнаете каква е причината за това? Китайската медицина дава отговор на този въпрос.

Теория на китайската медицина за честото събуждане в 3 часа през нощта

Според теорията на китайската древна медицина нощните събуждания по едно и също време, обикновено около 3 сутринта, са свързани с блокирана и слаба енергия в определени части на тялото. Това време е най-характерно за совите, но чучулигите (хората, които са свикнали да си лягат рано) по-често се събуждат между 1.00 и 3.00 часа, пише руското издание Лента.

Ако сте склонни да се събуждате между 1.00 и 3.00 часа през нощта , тогава имате енергия Ян в излишък, във вас доминират емоции на гняв.


За да спите спокойно, без да се събуждате през нощта, трябва да поемате повече отговорност за действията си, да се опитате да избягвате гнева и да се ръководите от положителните страни на всяка житейска ситуация. Освен това преди лягане консумирайте чиста студена вода.

Китайските мъдреци вярват, че подобни събуждания са свързани с енергиен меридиан, минаващ през линията на тъгата. Трябва да вярвате повече, че ще преодолеете всички препятствия по пътя си. Когато се събудите през нощта, опитайте се да дишате дълбоко и равномерно.

При внезапните среднощни събуждания префронталната кора, която участва в процеса на вземане на решения и отговаря за самоконтрола, все още не се е събудила. В тази част от денонощието мозъкът ни не е способен да вземе продуктивни решения.

Важно: Статията не замества консултацията със специалист! При наличието на специфичен симптом или оплакване се консултирайте с лекар! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.