Какъв лук се слага в каймата за кюфтетата – малко домакини знаят отговора


Всяка домакиня знае, че вкусните кюфтета е невъзможно да се приготвят без лук. Въпреки това, не всяка знае, че не е достатъчно просто този зеленчук да се накълца и да се добави към каймата. Има някои тънкости, свързани с добавянето на лук в каймата, които всяка домакиня трябва да знае, за да постигне перфектни резултати.

Всяка техника има своите предимства, така че понякога може просто да ги редувате.

Какъв лук трябва да се сложи в каймата?

Шалот

Този сорт лук е много по-скъп от познатия на всички лук, но успя да се утвърди като отлична съставка в ястията с кайма, приготвяни в скъпите ресторанти.

Професионалните готвачи използват шалот, когато е възможно, поради една проста причина: този сорт лук няма неприятна горчивина.


За 1 кг кайма ще ви трябват няколко глави шалот.

Суров лук

Тази опция се счита за една от най-популярните и повечето домакини се придържат именно към нея. Този подход гарантира максимално ниво на сочност на кюфтета. Но в случая не трябва да забравяте, че суровият лук се отличава със специфичната за него горчивина.

Бланширан лук

За да не горчи лукът, някои домакини го заливат предварително с гореща вода. Да, това помага, но кюфтетата няма да се окажат толкова сочни, колкото бихте желали.

Запържен лук

Ако лукът предварително се запържи, кюфтета ще станат изключително ароматни и сочни. Запържването му отнема само няколко минути и не е необходимо много олио.

Според опитните домакини това е най-добрият вариант, който гарантира перфектни резултати.