5 ЗЛАТНИ прически за дами над 50-те: „Смъкват“ за миг поне 10 години от лицето и са лесни за поддръжка (СНИМКИ)


С възрастта тялото ни очевидно се променя и освен, че годините оставят отпечатък върху кожата ни, промените в качеството на косата също са видими.

Оказва се, че освен посребряването, стареенето може да повлияе на косата ни по повече от един начин. От изтъняване до сухота, начините, по които косата ни се справя със стареенето, означават, че с течение на времето може да се наложи да променим рутинната си грижа за косата.

Това обаче не означава, че не можете да имате красива и спретната прическа. Може би сте забелязали, че с годините косата ви става все по-трудна за оформяне, така че малко по-късите прически са идеални за този проблем. С такава прическа не само ще изглеждате по-млади, но и косата ви ще изглежда по-плътна и поддържана.

Ако сте решени да поддържате косата си дълга, отделете й достатъчно внимание, за да изглежда здрава и добре поддържана. Ако имате малко по-дълга коса, меките къдрици ще ви стоят идеално, а освен това ще омекотят чертите на лицето ви.

Дамите в зряла възраст се съветват да избират къси, асиметрични прически или да подстригват косата си до брадичката или раменете. Асиметричният бретон е чудесен избор, тъй като прикрива изпъкналите бръчки на челото и може да ви направи да изглеждате по-млади.

Предлагаме ви 5 предложения за подмладяващи прически за зрели жени :

Равен къс боб

Ако сте фен на простотата, това е прическата за вас. Можете просто да оформите равната коса с дължина до раменете у дома, тя е много лесна за поддръжка и освен това ще отнеме години от лицето ви. Ако искате да експериментирате, можете също да скъсите бретона си за още по-младежки вид.

къс боб 50+

къс боб къс бретон

Бикси

Предимството на тази прическа е, че е страхотна за вълнисти, но и за по-прави коси, както и за лица, на които добре подхожда бретон. Фризьорите казват, че кандидатите за бикси не са хора с много гъста или много здрава коса, а хора, които имат малко по-мека и тънка коса, защото тя придава обем на косата.


бикси на зряла дама

бикси с руси кичури

пикси боб с път в средата

Ултра къса коса

Ако оформянето на косата ви е последното нещо, за което мислите сутрин, късата коса или популярната пикси прическа, която не изисква поддръжка, е точно за вас. „За по-възрастна жена, която има естествено къдрава или вълниста коса, пиксито е най-добрият избор, защото има естествена коса, която създава текстура и обем. Освен това са сравнително лесни за оформяне и поддържане ежедневно“, казва професионалният фризьор Валери Мейн.

ултракъсо пикси

ултракъсо право пикси

ултракъсо рошаво пикси

Средно дълга коса с вълни

Ако все още държите на дългата коса, вълните винаги са на мода. Ако добавите няколко карамелени кичура, ще постигнете изглаждащ ефект, тъй като отварят лицето и придават ново измерение на цялостната визия.

дълга коса на вълни

дълга коса на вълни 50+

Рошав боб

„За жените, които искат да запазят дължината си, но да освежат безжизнената си коса, бобът е правилната прическа, защото все още дава усещането за дълга коса, като същевременно създава обем. „Рошавият боб е много популярен, защото нарушава традиционните правила за подстригване и създава приключенски външен вид“, казва Мейн. Сами сме свидетели, че рошавият боб е една от най-търсените прически в салоните.

средна прическа на вълни 50+

рошав боб средна дължина

рошав боб права коса