6 нови неща, които може да правите в микровълновата печка, а най- вероятно не знаете


Трудно е да се намери дом и кухня, в която да няма микровълнова фурна . Неуморна, тя ще размрази, загрее и дори ще сготви някоя вкусна храна със скоростта на светкавица!

Но, както знаете, човешкият гений не знае граници. И сега микровълновата печка е незаменима уред за готвене и за решаване на други домакински задачи. Днес сме събрали интересни lнеща, които могат да ви бъдат доста полезни и за които може би не знаете.

приложения на микровълновата


Микровълнова способност за неочаквани неща

Направете великолепна пяна за кафе
Искате ли кафе, както в Starbucks? Нямате нужда от кафемашина, ако имате микровълнова печка. Налейте в стъклен буркан с капак малко мляко и разклатете както трябва. След това поставете буркана в микровълнова печка за 30 секунди.
пяна за кафе
Обелете чесъна
Поставете глава чесъна в микровълновата печка и включете уреда за 15 секунди. Обелките ще паднат с едно движение.
обелете лесно чесъна
Направете картофен чипс
Картофите нарежете на тънки филийки, поставете върху чиния, покрита с пергамент, поръсете с масло, подправете със сол, прибавете подправки. Поставете ястието в микровълнова фурна за 3 минути. След това чипсчетата ще трябва да се обърнат и да се поставят във фурната за още 3 минути.
чипс в микровълнова
Отстранете кожата от плодове и зеленчуци
За да не си играете с беленето на домати например, във вряла вода направете разрез на всеки зеленчук, след това поставете за 2 минути в микровълнова печка.
белене на домати
Стерилизиране на буркани
Това ще се хареса на всички любители на домашното приготвяне на зимнина. Измийте бурканите, без да ги бършете, поставете в микровълновата фурна и включете устройството на пълен капацитет. 1,5-2 минути ще са достатъчни, за да се изпари водата и бурканите да са стерилизирани. След като контейнерите са напълно сухи, изключете уреда.
стерилизиране на буркани

Зеленчуци на пара
Приготвените (измити и нарязани на парчета) зеленчуци се поставят в подходящ съд, сол, черен пипер и се покриват с хранително фолио, подходящо за използване в микровълнова фурна. Поставете ястието за 15-20 минути при ниска мощност.
Зеленчуци на пара

И накрая, още един съвет: ако искате стаята бързо да се изпълни с приятен аромат (ванилия, канела или други любими подправки), поръсете с щипка ароматни подправки в чинийката и включете микровълновата за 15 секунди. Опитайте, ще бъдете изненадани! И не забравяйте да споделите вашите впечатления с приятелите си.