Мобилните телефони имат функция, която може да ви спаси живота. Малко хора знаят за нея


Не бихте пожелали този сценарий и на най-лошия си враг: колата ви е в канавка и нямате сили да крещите.

Най-често подобни ситуации завършват зле… Само след малко минаваща кола забелязва, че някой лежи отстрани на пътя и вика полиция и линейка. За щастие обаче можете сами да се обадите за помощ, ако притежавате мобилен телефон от ново поколение . Можете да спасите живота си с устройство, което е на една ръка разстояние всеки ден.

Представете си, че сте жертва на инцидент или нападение. Каквото и да ви се случи, отсега нататък ще знаете как да си помогнете.

катастрофа мотор

Вашият мобилен телефон може да бъде вашият рицар в блестящи доспехи! Просто трябва да знаете този трик и да го използвате при спешни случаи.


Всеки телефон с Android има вградена SOS функция . Просто натиснете бутона за захранване три пъти подред. Това е всичко.

SOS функция

На телефони Huawei тази функция работи чрез натискане на бутона за захранване 5 пъти.

Чудите се как работи? Телефонът автоматично ще направи снимка с предната камера и ще изпрати снимката заедно със SOS съобщение и местоположение от Google Maps на предварително зададените номера за контакт.

Местоположението може да е неточно, така че ако сте заседнали в стая, например, добра идея е да насочите камерата към обект, който ще ви помогне да определите местоположението си.

болнична стая

Разбира се, би било по-добре никога да не се налага да го използвате, но е добре да сте подготвени.

Тази функция може да не е налична на всички телефони, но определено работи на устройства на Samsung. Трябва да го стартирате в настройките, като въведете телефонния номер, на който искате да изпратите съобщението. Ако имате смартфон от друга марка, струва си да разгледате приложенията в Google Play Store, като например SOS Emergency App.