Каква сол се слага на киселото зеле? Това всяка домакиня трябва да го знае!


В почти всеки български дом до средата на ноември се приготвя кисело зеле. Това е стара традиция, спазвана и до днес.

Разбира се, направата на този вид зимнина, както всяка друга, е овързана с няколко тънкости и специфики, с които е препоръчително да сте наясно, ако искате накрая резултатите да са такива, каквито очаквате.


Каква сол се добавя към киселото зеле, ако искаме то да е перфектно?

 

Основните съставки при приготвяне на кисело зеле в бидон или буркан са зеле, сол и вода. Мнозина обаче си задават въпроса каква сол да ползват и какво количество от нея да добавят, така че продуктът в бидона да не се развали. Днес ще се постараем да отговорим на тези два въпроса максимално подробно.

За предпочитане е да се използва предварително разтворена сол с част от водата. Ако я изсипете директно в бидона, тя може да потъне на дъното и да не се разтвори. Най-лесно се разтваря солта в топла вода. В случай, че сте решили да действате по този начин, преди да добавите разтворената сол и вода, трябва задължително да изчакате сместа да изстине.

Колкото повече сол добавите към зелето, толкова по-продължителна ще бъде трайността му. Имайте предвид обаче, че в такъв случай зелето ще е по-малко здравословно и приятно за консумация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.