Разведох се, защото мъжът ми имаше малка заплата и беше беден, като мислех, че ще намеря богат мъж-Ето какво се случи!


Липсата на пари може да разруши взаимоотношенията във всяко семейство. А днес ще сподели; историята на жена, която скоро разбрала, че съпругът й е почти просяк , който не можел напълно да я осигурява.

В резултат на това тя прекратила този брак, защото не искала да живее целия си живот, както се казва, „от заплата до заплата“. Надявала се да се омъжи за богат мъж, за да живее достойно. Времето обаче постави всичко на мястото му. И тази млада дама горчиво съжалила за постъпката си. Но можеше ли тя да я поправи?

„Много обичах Николай, така че без никакво колебание се съгласих да се омъжа за него. След това роднини дълго ме разубеждаваха за тази стъпка. Казаха, че избързвам. Убедиха ме, че той не е подходящ за мен, че няма нито нормално жилище, нито кола, нито дори добро образование “, пише Анастасия.

„И вече първите месеци съвместен живот ме накараха да се замисля дали не съм сгрешила. Не се измъквахме от дълговете, заплатата на мъжа ми едва стигаше за всичко необходимо . И нямаше никакви перспективи. Той не получи повишение на работата. Дори с висшето си образование имах много по-големи шансове да успея.”

„Започнаха недоразумения и кавги. Съпругът ми искаше да започна първата работа, която се появи пред очите ми. Но това не ме устройваше.

След по-малко от година реших, че е достатъчно и подадох молба за развод.

…………


„Минаха девет години. През това време така и не успях да изградя кариерата, за която мечтаех. Работа имах, но не ми носеше удоволствие, а заплатата е на средното ниво. През това време успях да се омъжа … отново неуспешно. Все още нямам деца. Накратко, пълен мрак!

Какъв е животът на бившия съпруг

„И наскоро попаднах на първия си съпруг в социалната мрежа. Очевидно той наскоро се беше регистрирал и ми се появи в препоръчаните приятели, та реших да го добавя. От любопитство отидох на профила му и останах смаяна.

„Да, нямаше много снимки. Но дори и тези, които бяха там, бяха достатъчни, за да разбера, че Николай живее съвсем нов живот. На една снимка той седеше в кафене в Милано, на друга вече позираше на фона на забележителностите на Лондон. Красиво облечен, поддържан, доволен от живота, уверен в себе си. Не можех да повярвам на тази трансформация.“

„Сега не мога да си намеря място! Казах на приятелите и семейството си за това. Но те не ме разбират. Те само кимат с глава, казват, всичко може да се случи, животът е непредсказуем . Те не разбират колко празна се чувствам…”

„Може би си струва да се опитам да подновя тази връзка? С Николай не сме непознати, бяхме заедно дълго време, обичахме се. Често си мисля какво бих му казала на среща. И ако му призная, че смятам този развод за грешка? Ще успеем ли да бъдем отново заедно?“ мислеше си Анастасия.

 

Вероятно Анастасия не трябва да се опитва да поднови връзката с мъж, от когото напусна преди 9 години. В крайна сметка причината за нейната „възродена любов“ е нелепа: Николай успял да се измъкне от оковите на бедността и започнал да живее проспериращ и щастлив живот. И е малко вероятно той да иска да се върне при бившата си съпруга, която го е напуснала в труден момент.

Какво бихте посъветвали тази жена? Споделете вашите мисли в коментарите.