Защо душите на мъртвите не напускат дома след погребението и напомнят за себе си


Мнозина се интересуват какво се случва с душата след смъртта, дали отива някъде или остава в човешкото тяло. Учените не могат да дадат 100% отговор защо човек може да види или чуе починал близък.

Прочетете по някаква причина защо душите на мъртвите не напускат дома след погребението.

Необичайни знаци
Понякога различни животни започват да идват в къщата, където наскоро е починал човек, птица може да лети в прозореца. Това може да изплаши близките на починалия, които живеят там. Но не трябва да се тревожите за това, защото душата не може да навреди на живите. С това тя иска да привлече вниманието, да каже или предупреди за нещо. Различни важни неща, които починалият не е имал време да завърши през живота си, трябва да бъдат завършени от роднини, така че душата му да намери мир.

Неземни обаждания
Някои хора, които са загубили приятел или любим човек, са се сблъсквали с неразбираеми обаждания: в телефона се чуват странни шумове и пукания. И след опит за обратно обаждане на този номер, той беше недостъпен.


По правило тези обаждания се правят от починалите, за да предупредят своите роднини или приятели за всяка опасност. Понякога дори те самите не разбират, че вече не са в света на живите.

Огледални отражения
Има голям брой различни случаи, когато хората виждат отраженията на починалия в огледалото или на телевизионния екран. Беше мимолетно и бързо видение, с което починалият искаше да каже, че смъртта не е границата и че винаги ще бъде близо до близките си.

Усещане за допир
Възрастни или деца, които са загубили своите близки, могат да усетят леки докосвания или удари, въпреки че са сами в стаята. Това не е просто така, а знак, че починалият също липсва и се тревожи за онези, които все още са в света на живите. Следователно такива докосвания не трябва да се страхуват.

Колко дълго душата остава с любимите хора
Както уверява църквата, душата на човек напуска тялото веднага след смъртта на човек. Тя вижда всичко и всички наоколо, но самата тя е неосезаема. 3 дни след смъртта роднините на починалия могат да видят различни плашещи знаци, защото душата се сбогува с тях.

Когато настъпва 9-ият ден, тя преминава в друг свят. За да мине всичко добре, близките трябва да се молят за нея и да я помнят с добри думи. И на 40-ия ден тя завинаги напуска света на живите и отива на Съда Божий.