Тя даде на приятелка да пробва булото й, а в деня на сватбата се случи най-страшното

Съществуват много поверия, свързани със сватбения ден. Всички са чували, че за да се радва на дълъг и щастлив семеен живот, булката трябва да има нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо. Както и че младоженецът не трябва да вижда роклята на невестата преди сватбата.

С булото също са свързани ред поверия. В миналото са му отдавали особено значение. Булката е трябвало да бъде с него, докато не дойде първата брачна нощ, а честта да свали воала от лицето й се е падала на младоженеца.

Никой освен невестата не е имал право да го мери, дори и най-добрата й приятелка. А за всички, които смятат, че това са бабини деветини, днес  ще споделим историята на Ирина, на която попаднахме в мрежата.

„Най-накрая ще се омъжвам. Сватбата е след три дни. Отдавна бях избрала булчинската си рокля. Катя, моята най-добра приятелка, почти позеленя от завист, когато разбра, че Максим, най-добрият студент от медицинската академия, ми е предложил брак.

 

Учихме заедно. Той за хирург, аз – за педиатър. Имахме общи интереси и знаех, че семейството ни ще бъде здраво и никой няма да може да попречи на щастието ни“, започва разказа си тя.


„Стоях пред огледалото и мислех каква прическа да си направя за големия ден. Сложих си булото и продължих да размишлявам.

„Здравей, нямаш търпение, а?“, каза Катя, която майка ми бе пуснала в стаята. Така се бях размечтала, че дори не бях чула звънеца. „О, нека и за да го пробвам, моля те!“, добави тя.

 

Разбира се, нямаше как да откажа на най-добрата си приятелка. И без задни мисли и дадох булото си. Докато Катя се оглеждаше пред огледалото, в стаята влезе майка ми и започна да крещи.

„Ира, какво правиш? Не знаеш ли, че не бива да даваш на никого да пробва булото ти дори след сватбата, камо ли преди нея?“, викаше притеснено тя.

Приятелката ми бързо го свали, а аз забравих за инцидента“, споделя още младата жена.

„В деня на сватбата чаках Максим пред ритуалната зала. Той закъсняваше и по незнайна причина не вдигаше телефона си.

 

„Може пък да избира цветя, не се притеснявай“, каза ми Катя. Точно в този момент получих SMS. „Няма да се оженя за теб. Бившата ми приятелка е бременна и скоро бебето ще се роди. Трябва да създам семейство с нея“.

Целият ми свят се разпадна. Знаех, че преди мен, той излизаше с Ана. И сега той ще се омъжи за нея“, завършва разказа си изоставената младоженка. /jenata.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.