Пенсионерката Емилия Масларова с 2 солидни заплати


Емилия Масларова възкреси политическата си кариера и изненадващо се появи на преговорите между потенциалните коалиционни партньори за съставяне на бъдещ кабинет, провеждащи се от седмица в столичен мол.

Червената ветеранка участва дейно в дебатите по отношение на социалните политики, а присъствието ѝ възбуди негативни реакции в социалните мрежи, досущ като това на Румен Овчаров, който пък дава акъл по темите за енергетиката.

Самата Масларова, макар отдавна да е пенсионерка по възрастов критерий, всъщност едва ли някога се е сблъсквала с действителните проблеми на пенсионерската общност у нас. И към момента бившата социална министърка продължава да е отлично финансово подсигурена благодарение на двете заплати, които получава.

Бесепарката взема възнаграждение от над 2 хиляди лева за професорката си работа в Медицинския факултет към Тракийския университет в Стара Загора, където преподава в специалността „Социални дейности“. Освен това тя се води и хоноруван преподавател към УНСС, където също чете лекции и прибира крупна сума в джоба си.


Междувременно 72-годишната Масларова взема и пенсия, чийто размер отказва да разкрие публично, макар в годините назад да е била питана от журналисти многократно. Предвид министерската заплата, която години наред получаваше, пенсията ѝ вероятно е повече от задоволителна и е около тавана.

Припомняме, че през 2009 г. Емилия Масларова бе обвинена в злоупотреби с над 10 милиона лева заради нагласени обществени поръчки в управляваното от нея министерство.

Масларова сама се отказва от имунитета си на народен представител, за да бъде разследвана от прокуратурата. През 2015 г. тя бе оправдана, а едва този септември стана ясно, че прокуратурата официално е прекратила делата си срещу нея.

Съдебните разходи през годините, в които ветеранката от „Позитано“ 20 бе обвиняема, не ѝ се отразиха във финансов план.

Прочулата се със скъпите си чанти, обувки и тоалети Масларова, докато бе още министър в тройната колекция, продължава да пазарува маркови придобивки на килограм и до ден днешен, а гардеробът ѝ е пълен с уникати от френския бранд „Луи Вюитон“. И на погребението на бившия шеф на БТА Максим Минчев миналия ноември Масларова разбуни духовете между скърбящите именно появявайки се с дамска чанта „Луи Вюитон“ за над 4 хиляди лева.

Източник: Ретро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *