МРАЗОВИТА ПРОГНОЗА! Идат сняг и урагани, живакът пада до –8°!


През нощта в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг, предупреждават от АПИ и съветват шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия.

Прогнозата е за снежна покривка, която на места да стигне до 15 см.

По планинските проходи са възможни навявания, казват още от пътната агенция и напомнят на шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.


Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *