Какво ще се случи, ако започнете да спите без възглавница под главата си


ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ ЗА СЪН

Позицията, в която човек напълно се отпуска и дава почивка на цялото си тяло не изглежда много удобна за повечето хора. Това е поза, при която човекът е напълно изправен, докато лежи по гръб. Ръцете са отпуснати до краката. В същото време неправилно подбраната възглавница (твърде мека и ниска или твърде твърда и висока) може само да навреди.

Обърнете внимание на това как се чувствате след сън. Главоболието или болките в гърба, дискомфортът във врата са ясен знак, че е време да обърнете внимание как и върху какво спите. Висока възглавница поддържа врата в напрегнато състояние, което впоследствие може да причини болка в мускулите на раменния пояс. Ако възглавницата е твърде ниска, врата все още ще бъде напрегнат по време на сън.

По време на сън, ако възглавницата не ви подхожда и е неудобно да спите върху нея, ще се мятате и обръщате. Това може да причини лишаване от сън, слабост и нервност. Тялото няма да може да си почине правилно.

Опитайте да спите без възглавница поне една седмица. За да бъда честен, аз самият спях на меки възглавници, после на плътни и високи. Но с времето се оказа, че да спиш без възглавница е много по-удобно. Сутрин е по-лесно да се събудите и здравословното състояние се е подобрило.

Любими пози за спане


  • Ако спите настрани, ще ви трябват поне две възглавници за комфортен сън. Единият под главата, а другият между краката. Това е единственият начин да разтоварите гръбначния стълб и да отпуснете максимално мускулите на горната част на крака.

  • Спането по гръб с възглавница под главата ще бъде по-добре, ако сложите друга възглавница под краката си и малка възглавница под долната част на гърба. Те ще следват естествените извивки на гръбначния стълб.

  • Позицията по корем не е много полезна, особено за тези с проблеми с гръбначния стълб и сърцето. Има хора, които заспиват в така наречената поза „супергерой“, когато единият крак е сгънат в коляното.
Трябва да поставите възглавница под този крак.Оказва се, че възглавница за бременни жени, които не могат да не спят настрани, е подходяща за цялото човечество. Който поне веднъж е заспал на такава възглавница, знае, че няма по-добър обект за здрав сън. И все пак, опитайте се да заспите по гръб, може би тялото в крайна сметка ще свикне да спи в правилната позиция и най-накрая ще можете да спите добре. В каква поза заспивате най-често?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *