Учени: Всички болки в тялото са от нерви. Ето 7-те най-типични примери!


Всички болки, които изпитваме са сигнал на тялото, че то е или увредено или се възстановява.

Те са неразделна част от живота на всеки човек. На всеки от нас се случва да се пореже, да се удари или надраска при падания и травми, да не говорим за скъсани мускули и болки, причинени от пренатоварване.

Въпреки това, някои видове болка не се дължат на физически травми, а са причинени от психо-емоционалното състояние на човека. Те могат да не преминават и да влияят на нашето самочувствие, така че не трябва да се пренебрегват. Затова в крайна сметка – разберете се с душата си!

Днес Ви представяме 7 основни типа болка, които са пряко свързани с емоционалните преживявания:

1. Болки в гърба

Болките в гърба са най-често срещаният тип болка при хората по целия свят. Понякога болките в гърба могат да бъдат причинени от самота, объркване и чувството, че вас никой не ви иска и не ви харесва. Може да се каже, че в случая има нужда от силен гръбнак – в преносен смисъл. Потърсете помощ от приятели, роднини и близки, за да ви помогнат да се развеселите и да станете по-общителни.

2. Болка в кръста

Когато преживявате финансови проблеми, това може да се прояви под формата на болки в кръста. Вместо да ги игнорирате или да оставяте финансовите въпроси нерешени, опитайте се да поправите ситуацията. Закрийте дълговете си, съставете бюджет и се придържайте към него, свържете се с финансов консултант, поискайте повишение – не стойте на едно място!

3. Главоболие

Когато сте много уморени и изживявате силен стрес, това може да повлияе на здравето ви. Често главоболието, мигрената, психическото пренатоварване и други аналогични проблеми се дължат на натрупано напрежение и стрес. За да се отървете от тях, направете пауза и си починете от грижите. Отделете време за релаксация и почивка.


4. Болка в лакътя

Вие не сте си ударили лакътя, но той въпреки това ви боли? Може би това се дължи на факта, че се противопоставяте на новите промени в живота си. Когато вие упорито се придържате към постоянство, това може да доведе до напрежение в ставите на ръцете и лактите. Няма нужда да се противопоставяте на промяната – бъдете отворени за нея, веднага ще се почувствате много по-добре!

5. Болки в бедрата

Също като болките в лакътя, показващи съпротивление на промените, болките в бедрата означават, че се страхувате от бъдещето и не искате да се движите напред. Вие трябва да отхвърлите съмненията и да се поддадете на течението на живота. Промените са неизбежни – така че защо да не се възползвате от този процес? Спрете да се тормозите! Смело напред!

6. Болка в областта на шията

Ако сте склонни да таите обида, да носите в себе си възмущение и злоба към близки хора и даже към самите себе си, то вие често ще страдате от схващане и болка в областта на шията. За да се отървете от болката, се фокусирайте върху всички онези добри неща, които ви харесват в хората и се научете да прощавате.

7. Болки в раменете

Имате ли понякога усещането, че все едно целият свят е на раменете ви? Този тежък, неудобен товар – е емоционален багаж, който сте поели върху себе си и сега навсякъде го влачите със себе си.

Това е таяща болка, която е трудно да се игнорира, но за да се отървете от нея, трябва да направите нещо, което ще отвлече вниманието ви от тревогите и безпокойството. В допълнение, ние често приемаме върху себе си не само собствените си проблеми, но и проблемите на други хора. Престанете да го правите и ще се почувствате така, сякаш камък е паднал от раменете ви!

Споделете тази полезна статия с приятелите и семейството си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *