По-мощно от аспирина: кои храни разреждат кръвта и разтварят кръвните съсиреци?


Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт в съвременния свят. Плътната кръв е един от катализаторите за развитието на сърдечни заболявания. Затова много хора прибягват до използване на лекарства за разреждане на кръвта, без да се замислят върху факта, че употребата на определени храни дава същия резултат.

Твърде вискозитетната кръв допринася за влошаване на притока и намаляване на кислорода и хранително обогатяване на всички клетки в тялото. В допълнение, повишеният вискозитет води до образуване на кръвни съсиреци и развитие на сърдечни болести.

Продукти за разреждане на кръвта

Джинджифил

Джинджифилът е известен като естествен разредител на кръвта, но дозата трябва да е достатъчно голяма, за да бъде ефективна. Само филия за чай или лъжица подправка в любимото ви ястие ще имат само превантивен ефект и ще подобрят кръвообращението.


Лук

Този зеленчук е полезен за цялото тяло, както и за кръвта. Добавете повече лук към вашата диета, за да предотвратите агрегацията на тромбоцитите.

Лукът съдържа аденозин, вещество, което действа като антикоагулант, тоест предотвратява съсирването на кръвта. Също така лукът има противовъзпалителен ефект, укрепва имунната система и мускулите на сърцето и кръвоносните съдове.

Чесън

Този чудотворен продукт има антибиотични свойства, понижава кръвното налягане и лошия холестерол, разтваря кръвните съсиреци и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. За да постигнете терапевтичен ефект, трябва да консумирате 2-3 скилидки чесън на ден.

Лют червен пипер

Капсаицинът, който се съдържа в пипера, помага за подобряване на кръвообращението, вазодилатацията и разреждането на кръвта.

Тъмен шоколад

Този шоколад съдържа голямо количество какао, което е богато на теобромин, мощен агент за изгаряне на кръвта. Теоброминът е „скритият“ стимулант на сърцето в шоколада Основното нещо е да не се увличате с този вид деликатес, десет грама на ден ще бъдат достатъчни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *