4 трика за бързо понижаване на кръвното без хапчета (действат и по време на стрес): –


Често има ситуации, при които кръвното налягане внезапно рязко се повишава след неочакван стрес и няма кой да ни помогне или пък нямаме под ръка лекарства за понижаване на кръвното . Преди да извикате линейка, прочетете редовете по-долу – съществуват цели 4 трика за бързо понижаване на кръвното без лекарства , с които може да си помогнете сами в спешен случай или ако се намирате под голям стрес.

високо кръвно налягане

Съвет 1

На първо място се отпуснете и се опитайте да задържите дъха си след вдишване за 7-10 секунди. Правете го 2-3 минути (вдишайте и не издишвайте, след това бройте до 7-10, едва след това издишайте). Тази проста процедура може да намали с до 30 единици артериално налягане. След тази мярка за първа помощ, опитайте и другите начини за понижаване на кръвното налягане.

понижение на кръвното студена вода


Съвет 2

За бързо намаляване на кръвното налягане се препоръчва използването на студена вода. Можете да държите ръцете си под поток студена вода до предмишниците, да измиете лицето си, да навлажнете памучни кърпички и да ги поставите върху щитовидната жлеза и слънчевия сплит. Или можете да напълните ваната със студена вода, да накиснете краката си до глезените и да ги задържите така за минута, като не забравяте да ги движите.

Съвет 3

понижаване на кръвното с оцет

За бързо понижаване на кръвното налягане народната медицина препоръчва използването на ябълков оцет. Ако поставите памучни тампони, напоени с ябълков оцет, на ходилата си за 10 минути, можете да намалите артериалното кръвно налягане с 30 до 40 единици.

Съвет 4

За да намалите бързо кръвното, особено при пациенти с хипертония, е необходимо да приготвите предварително лечебна смес във флакон, която винаги трябва да носите със себе си. Пригответе лечебна тинктура от валериана (билка), глог и капки за сърце.

Смесете съставките в подходяща бутилка, от която можете да вземете малко количество, което винаги да имате под ръка. Ако усетите внезапно покачване на кръвното налягане, вземете една чаена лъжичка от приготвения продукт, разреден с 50 ml вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *