Най-добрата изпитана рецепта срещу шипове!


Шипове е едно от най-широко разпространените ортопедични заболявания, при които се увеличава много костната структура

Шипове е едно от най-широко разпространените ортопедични заболявания, при които се увеличава много костната структура. Тяхното латинско наименование е остеофити. Те се образуват на места, където липсва достатъчно раздвижване и често има схващания в тези области.

Много често шипове се проявяват в зависимост от различните професии на разнообразни места. Например по врата, раменете, гръбначния стълб, тазобедрената става, коленете, глезените и стъпалата.

При административните професии, където се стои седнал пред компютъра продължително време, ошипяване се появява в основата на главата, по гръбначния стълб и на кръста. При шофьорите най-често се засягат кръстът и коленете.

shipove
Доверете се на тази рецепта срещу шипове

С годините тези образувания нарастват, често се случва те да притискат нерви и така да предизвикват силни парещи болки.


Има много народни рецепти, които обещават така желаното облекчаване на болката, но днес ще ви предложим две от тях, които дават сигурни резултати.

Първата рецепта е за компрес, направен от бял тамян, който ще бъде смесен с чист домашен ябълков оцет. За да приготвите тази лесна и бърза рецепта за компрес, първо трябва да счукате чаена с куп или супена лъжица бял тамян.

След това натопете парче ленен или памучен плат в ябълков оцет. Когато платът е достатъчно попил, нанесете отгоре му счукания бял тамян.

Положете така направения компрес на болното място и го оставете да действа, докато платът, напоен с ябълковия оцет изсъхне. Най-добре правете това лечение вечер, когато сте в покой, преди да си легнете.

Можете да повтаряте тази рецепта за лечение на шипове до три поредни вечери, но не прекалявайте, тъй като ябълковия оцет е киселина, която може да раздразни вашата кожа. Ако почувствате неразположение, веднага измийте обилно с вода и намажете засегната кожа с мазен крем или зехтин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *