Как да измием наслоената мръсотия под ръба на капака на тенджерата – 10 минути, 2 продукта и светва до блясък:


Ако използвате у дома си тенджери и тигани със стъклени капаци , то сигурно сте се сблъсквали с този проблем – под ръба на капака се натрупва мръсотия и мазнина, която практически е почти невъзможна за отстраняване, освен с някой тънък и остър инструмент – но така рискувате да надраскате капака. Дори и в миялна машина резултатът е спорен – да не говорим, че не всички капаци са подходящи за съдомиялна.

капак на тенджера

Днес ви предлагаме един лесен и ефикасен метод за почистване на капака на тенджерата точно там, където мръсотията се задържа най-много – под и около ръба.

почистване на капака

Ето колко лесно става всичко:

Трябват ви само обикновена кислородна вода (от аптеката) и сода за хляб (от шкафа с подправките).

Обърнете капака, който ще почиствате, с дъното нагоре върху чиста и суха кърпа.

След това изсипете малко кислородна вода отгоре му (около 10-20 мл).

Хванете капака и внимателно разнесете течността по ръбовете, като го разклащате. Кислородната вода трябва да попадне равномерно по цялата повърхност на вътрешната част. Оставете за 10 минути.


почистване под ръба на капака

След това отново завъртете и изсипете отгоре 1 супена лъжица сода за хляб. С подходяща домакинска четка разпределете содата върху цялата труднодостъпна повърхност.

как се чисти под ръба на капака

Вземете малко парче плат и здрав нож, който да може да напъхате в цепнатината около ръба на капака. Сложете плата върху ножа и минете с него под ръба по цялата повърхност на капака, като от време на време сменяте парчето плат с ново. Може да използвате и домакинска хартия, но рискувате да се накъса. Както можете да видите, сега цялата мръсотия буквално пада от вътрешната страна на капака.

миене на капака на тенджерата

След като сте минали целия ръб, вземете гъба и малко препарат за съдове и доизмийте старателно капака в мивката. Остава само да го изплакнете.

лесно почистване на капака на тенджерата

Опитайте – лесно е! Споделете резултата с нас в коментарите! Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/10/15/kak-otmyt-trudnodostupnye-mesta-v-steklyannoj-kryshke-ot-kastryuli-ili-skovorodki/?fbclid=IwAR1ISg6B71ybd_jLdN_1F_KXGzcQS7HbUvGXrgjQVwrAn98zR6dJS5w5txk