Спира дори интензивен косопад – силна маска за растеж и при олисяване от 2 семпли съставки: –


Проблемът с косопада и олисяването е истинско проклятие за много жени. След 35-40- годишна възраст в организма настъпват промени, които често водят до загуба на коса, изтъняване и накъсване на косъма.

 

Ако сте от “щастливките”, засегнати от този проблем, днес имаме за вас една действително ефективна домашна маска при косопад и олисяване , която помага там, където много от купешките средства не могат да се справят.

маска при косопад

Маска за растеж на косата и против косопад

Маската е много проста, съставките също:

дафинов лист – 4-5 броя

ръжен хляб – до състояние на каша

вода – 250 мл


Ако присъствието на хлебни трохи в маската ви озадачава и се чудите как ще ги отмиете от главата си, няма страшно – лесно е! Дафиновият лист пък е аналог на известния козметичен продукт – дафиново масло. Той съдържа същите компоненти и микроелементи, а също така съдържа много етерични масла.

попарен дафинов лист

Дафиновите листа се заливат с вряла вода и се оставят да се запарят в продължение на един час. Ароматът на отварата е толкова наситен, че може да предизвика виене на свят, няма от какво да се притеснявате, но трябва да ви обърнем внимание.

хлебни трохи

маска с дафинов лист

Залейте хлебните трохи с отварата от дафинов лист, нанесете получената каша върху скалпа, увийте и задръжте не повече от 30 минути. След това измийте косата си по обичайния начин. Трябва да правите такава маска 1-2 пъти седмично, резултатът ще бъде видим след два месеца (това се отнася и за растежа, и за загубата на коса).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *