Имаше задух при кашлица и при говорене, принудих се да я закарам на спешен кабинет


Съпругът на починалата жена, че според него причина за фаталния край е това, че личната лекарка на бременната му съпруга я е лекувала по телефона.

„На четвъртия ден започна по-сериозна кашлица. Помолих я да отидем на място да я прегледа, започна да получава болки от кръста нагоре. Имаше задух при кашлица и при говорене, принудих се да я закарам на спешен кабинет“, каза мъжът пред БТВ.

Изгубих съпругата си и децата, които чакахме толкова време. Надали ще има възмездие за цялото това нещо, добавя той.


В първите дни, когато бременната жена е търсила помощ от личната си лекарка, тя е направила два теста за COVID-19, но те са били отрицателни.

Починалата е била бременна с близнаци в осмия месец, е починала от COVID-19 на 29 септември. Жената е била приета в УМБАЛ „Св. Георги“ на 15 септември със симптоми на коронавирус. Ден по-късно PCR тестът потвърждава инфекцията. В хода на лечението пациентката е била поставена на апаратна вентилация, но не успява да пребори болестта.

От болницата уточниха, че жената е постъпила на петия ден, след като са се появили симптомите на заболяването. Поддържала е температура около два дни.

Жената не е имала придружаващи заболявания и не е била ваксинирана срещу COVID, уточни директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *