Смърт на стълбите: Мъж почина минути след изписването му от ковид отделение


Мъж е починал, минути след като е бил изписан от COVID отделението на болницата в Елхово. 69-годишният е издъхнал, още преди да е напуснал сградата на лечебното заведение.

Трагедията се разиграва пред очите на близките му, които са там, за да го приберат вкъщи.

„Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта, преди да го изпишат, ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават“, разказа пред Нова тв Иванка Георгиева, която е дъщеря на починалия.


На сутринта обаче мъжът е изписан. За това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са уведомени. Мъжът не е можел да се движи и състоянието му е било тежко, твърди още дъщеря му.

„Поисках да ми кажат какво е състоянието му. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал“, разказа внукът на починалия.

От болницата коментираха, че ще отговорят писмено на всички запитвания, а близките на мъжа са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.