Баща сгази 3-годишния си син. Майката отбеляза рождения ден на гроба му


Опечалена майка отбеляза роджения ден на загиналото си дете на неговия гроб.

Тригодишният Йанто Дженкинс е прегазен от пикапа на баща си, преди няколко седмица във фермата му. Детето карало колело със сестричката и братовчед си, когато било блъснато.

Трагедията се случила когато децата били на посещение при своя баща Гато, а майката Клои разбрала за инцидента по телефона.

Пристигналите медици единствено констатирали смъртта на тригодишното момченце. В болница било установено, че травмите му били изключително тежки.

Клои Пиктън веднага се отправила към фермата на Гато, но полицаите не я пуснали при детето. Тя успяла да стигне до него едва в болницата. Майката споделя, че е била ужасно да види мъртвия Йанто.

На 18 септември детето трябвало да стане на четири годинки. Клои споделя, че в деня на рождения му ден, е завела сестричките му на неговия гроб. Там те отбелязали датата с торта и изпели песничка за празника.


Местните фермери също почели паметта на детото, което било влюбено в тракторите. Те организирали шествие от селскостопански машини, които шофирали сигнализирайки.

„Няма да премине никога. Затварям очите си и виждам Йанто. Виждам го навсякъде – винаги усмихнат“, разказва почернената майка.

„Питах приятели: Нямаше ли как да го видя поне още веднъж? Сънувах, че бях с него и той искаше да ме прегърне. Чувствах го като последен шанс да изпълня желанието си. Но тогава Сирен ме събуди и този шанс отлетя“, споделя Клоуи.

Тя и Йанто са се видели за последно във видеоразговор, два дни преди смъртта му. Клоуи и Гато са разделени и момченцето е било за седмица на посещение при баща си, във фермата му.

От полицията съобщават, че по случая тече разследване, което ще приключи до няколко месеца.

Според Мейнир, баба на детето и майка на Гато, за трагедията виновни няма.

„Просто не го е видял. Той си ираеше с колелото в двора. Гато чул, че пикапът блъска нещо, и слязал да провери. Тогава излязъл да провери и видял Йанто да лежи на земята бездиханен“, разказва съкрушената жена.

Жената разказва, че синът й е покрусен от трагедията и не знае дали някога ще преодолее случилото се.

Превод: GlasNews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *