И жена е загинала в зверската катастрофа с мотор в София ВИДЕО 18+


Брутално видео показва точния момент на тежката катастрофа между мотор и автомобил на бул. „Владимир Вазов“ в София, при която водачът на пистарката загина намясто, а спътникът му бе в тежко състояние.

Припомняме, че тежкият инцидент стана в съботния ден.

От кадрите се вижда, че автомобил прави ляв завой, когато в него с видимо висока скорост се врязва моторът. От жестокия сблъсък двамата мотористи буквално излитат на 2-3 метра във въздуха и се приземяват тежко на асфалта. Единият от тях пада край тротоара, където инерцията го запраща в крайпътно елтабло, а другият пада на шосето.


Рано е да се каже кой е виновникът за инцидента, но от бруталния видеозапис личи, че мотористът се движи изключително бързо. Всъщност скоростта на двуколесното може лесно да се изчисли. Видеото се прожектира със скорост 24 кадъра в секунда. За времето, от което моторът влиза в кадър до момента на сблъсъка изминават точно 12 кадъра, или половин секунда. За този период от време двуколесното изминава разстояние от около 13 метра. Това означава, че моторът се е движел със скорост 26 метра в секунда, или около 93 км/ч в момента на сблъсъка – скорост, надвишаваща с почти 2 пъти максимално допустимата в този участък от бул. „Владимир Вазов“. Тази скорост всъщност обаче не отговаря на тази, демонстрирана от забилата на километража на возилото стрелка, която сочи 150 км/ч.

Неясно е дали въобще мотористът е опитал да спре, тъй като на видеото не се вижда ППС-то да се накланя напред, както е характерно при рязко натискане на спирачката, пише Флагман.

По официални данни към този момент загиналият водач на пистарката е на 36 години. Той е починал намясто. Неговият спътник бе в болница с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. В автомобила е била 28-годишна жена, която по-късно е починала. По неофициална информация тя е шофирала.

Ето и потресаващите кадри. Не се препоръчват за хора със слаби нерви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *