ХИТ-прически за дами над 50 – красиви нови варианти (Снимки)


Възрастта изисква от жената още повече внимание към косата и имиджа ѝ. Ако сте над 50, просто е невъзможно да изглеждате добре поддържана без прическа.

Стилистите препоръчват да се обърнете към прическите, които подчертават силните страни и крият недостатъците на лицето, както и визуално подмладяват.

Представяме ви красиви нови варианти за прическа за дами над 50 :

дълъг боб 50+

Има няколко нюанса, с които да се съобразим при избора на прическа в зряла възраст .

Дългите коси в тази възраст придават на визията обемност, особено след като косата вече изглеждат не съвсем здрава. За да коригирате промените, свързани с възрастта, изберете бретон. Оптимални прически са тези, които не изискват сложен стайлинг, но грижите и боядисването трябва да се извършват редовно.

1. Къси прически

Според стилистите това е най-добрият вариант за зряла възраст. Късите прически визуално правят лицето по-леко, по-ефирно, по-младо. Чувствайте се свободни да изберете боб, това е универсална прическа за всяки тип лице. Също така каре в класическата версия или динамично пикси изглежда безупречно.

късо пикси 50+


къс боб 50+

пикси гъста къса коса

стилна къса прическа 50+

асиметрично каре 50+

асиметрична обемна прическа

стилен боб сива коса

къса прическа с бретон

избор къса прическа

2. Прически за средна дължина

Струва си да се обмисли боб на средна коса, както и всички варианти на каскадните прически. На тази възраст обемът на косата е просто необходим. Разкъсаните опции за прическа също подмладяват добре.

обемна рошава прическа 50+

каскадна прическа 50+

зряла прическа с обем

3. Дълги прически

Дългите прически не са най-добрият избор за възраст 50+. В този случай е необходимо да се разчита на асиметрични или каскадни прически. Дългата коса е допустима в зряла възраст, само ако е здрава, блестяща и гъста. В други случаи е по-добре да предпочетете по-къси опции.

дълга каскадна прическа 50+

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *