Защо всички започнаха да солят пред вратата и прага си


Първото запознаване на човека със солта се е случило преди много векове. И дори тогава тези бели кристали се смятаха за силна защита срещу негативно влияние . Хората не знаели химичния състав на солта или нейното въздействие върху организма. Но те високо оценяват свойствата му за дълго време, за да запазят храната, да не я оставят да се разваля и да подобрят вкуса на ястията . Така че прочистването със сол се счита за важен ритуал в различните страни по света.

 

 

Днес често можете да чуете суеверното твърдение, че разлятата сол ще доведе до кавга. По принцип не сме съгласни с това. В края на краищата само няколко щипки сол на прага могат да спасят къщата от пълзящи насекоми. А линия сол под вратата и прозорците ще спре злите духове и ще предпази жителите от щети.

Солта е не по-малко полезна в ежедневието . Абсорбира добре влагата. Поставете няколко малки контейнера в различни ъгли на нощното шкафче със зърнени храни и ще забравите за влагата. Ако се притеснявате за дрехите си преди пране, добавете щипка сол към машината . Тогава любимите ви блузи определено няма да изгубят цвета си

Домашно почистване със сол

Солта продължава да се смята за символ на безсмъртието и вечността, който има магически свойства. Кристалите лесно абсорбират отрицателната енергия , помагайки за прочистването на дома, тялото и душата на човек.


Солта често се използва в ритуали и правенето на амулети с нея. Също така решихме да тестваме почистващия ефект на белите кристали . Опитайте с нас. Всичко, от което се нуждаете, е купа, в която можете свободно да поставите краката си, и пакет със сол.

Ритуал за прочистване на сол

Намерете уединено, тихо място, където няма да ви безпокоят. Може да е стая или градина.

Изсипете колкото се може повече сол в купата. Тя трябва напълно да покрива дъното с дебел слой. Сега застанете на солта с боси крака и се отпуснете.

Помислете за всички лоши неща, от които бихте искали да се отървете. Сега психически изпратете този негатив на солта . Процесът на прочистване ще бъде по-ефективен, ако отделите повече енергия. В същото време можете да кажете: „Оставям всичко лошо тук и сега“.

Вслушайте се в чувствата си. Ако негативните чувства изчезнат, седнете, почистете краката си от сол и изчакайте малко, за да натрупате нови сили.

Съберете солта и я измийте с вода или я заровете в земята. Тези елементи ще пречистят солта и ще неутрализират лошата енергия. Не забравяйте да благодарите на солта за помощта !

Дори и да не вярвате в магическите сили на солта, емоционалното освобождаване винаги може да подобри настроението ви. Правете редовно ритуали за почистване със сол и хармонията ще бъде възстановена във вашия дом и живот. Проверете дали работи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *