Паметникът на Лорина е на място, красиво колкото нея самата / СНИМКИ


Трагично загиналата актриса Лорина Камбурова е увековечена край нос Калиакра.Мемориалът край морето е направен от нейната изключително близка приятелка, актрисата Дели Алън и филмовия режисьор Ави Ребелиста. Именно той инициира поставянето на спомена за Лорина край Калиакра. Причината е последният филм, който Лорина заснема с Ави.

 

„България днес“ се свръза с Дели Алън, за да разкаже повече за инициативата. „Лорина снима главна роля в късометражния филм Enslaved, който е на английски език, но е за българките, скочили от нос Калиакра, бягайки от турците. Преводът на български е „Поробени“ и наистина се е снимал на нос Калиакра. Оператор е Ави Ребелиста, впоследствие те много се сближиха с Лорина, особено от началото на 2021. Той ми каза, че точно на това място са снимали и й е било любимо.


Иначе Лорина, бидейки от Варна, винаги си е обичала морето и се чувстваше свързана с него“, сподели специално за „България Днес“ Дели Алън. „Лорина е една от най-близките ми приятелки, беше ми като по-голяма сестра. Запознахме се на актьорски курс в България 2015 г., преди да заживея в Лондон 2016 г. Щяхме да живеем заедно тук от март нататък, но й предложиха „Скъпи наследници“ и аз, разбира се, й казах да приеме. Гостувала ми е много пъти, поне един път годишно, аз рядко съм в България заради снимките ми тук.

От миналата година бях запозната със ситуацията й здравословно, само десетина души знаехме и тя беше помолила да си е между нас“, споделя Дели. За паметника, който са направили, Дели споделя, че Ави е бил на мястото на мемориала в началото на юни, когато е погребението на Лорина във Варна.

Изпратил й координати, впоследствие избират дървена малка къщичка със стени от стъкло, вътре слагат ламинирана снимка на Лорина. Едната снимка е в къщичката, а другата е закрепена с камъни точно в края на скалата. Един от камъните е във формата на сърце.

 


Източник: hotnews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *