Ето как да обелите варено яйце за по-малко от минута – при това без половината белтък да отиде с черупката (Видео):


Всяка домакиня ще оцени триковете, които й позволяват да спести време и нерви в кухнята. Днес сме ви приготвили точно такъв подарък – ще ви научим как лесно да обелите яйце за по-малко от минута, като при това черупката ще падне, без да повлича със себе си половината белтък.

Представяме ви уникално лесен и бърз начин за белене на яйца .

Без значение дали ви се е налгало да белите едно яйце или цяла дузина, знаете колко трудно може да бъде това.

Процесът почти винаги отнема много време. Допълнителни трудности възникват, когато яйцата са пресни – черупките им се отделят много трудно.Цаката в лесното им белене е в това, че те трябва да са твърдо сварени.

Какво се изисква

Необходимо е само да имате чаша с дебели стени, която да издържи ударите на яйцето. Ако нямате такава чаша, то използвайте всякакви прибори с подходящи размери: черпак, малка тенджера за приготвяне на детска храна и т.н.


белене на яйце в чаша

Технология за белене

Сложете свареното яйце в чашата. Налейте вода, така че да достигне до средата на височината на яйцето.

яйце в чаша

Захлупете чашата с ръка, поставете я в хоризонтално положение и бързо я разклатете напред и назад. По време на това движение яйцето удря стените и черупката се напуква по цялата площ на яйцето.

белене на яйце

Сега самата черупка се отлепя от яйцето безпроблемно и просто трябва да я издърпате. Това е! Бързо, лесно и невероятно готино!

как да обелим яйце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *