Кошмарни новини за президента Радев, не е на себе си


Национален протест на пътно-строителните фирми в цялата страна започна точно в 16:00 часа днес. Над 15 000 са на протестите и си искат заплатите за последните 5 месеца.

Причината е липсата на разплащания, което спира възможността да се извършват ремонтни дейности по вече възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) проекти.

От браншовата организация съобщиха, че не са им плащани заплати от 5 месеца, а докато държавата търси решение, те излизат в няколко града в страната.

 

В София протестиращите блокираха движението около Триъгълника на властта. Камиони затвориха и столичния булевард „Европа“ и улица „Бански път“.


Работниците са облечени в сигнални жилетки, някои от тях са с каски. Те носят и плакати, на които пише: „Защо обезкървявате пътищата?“, „200 хил. служители или 200 хил. безработни, кое избирате?“, „Държава без пътища няма!“ и други.

Блокади ще има на още 24 места в 21 града в цялата страна.

Протестът ще продължи един час. Служителите настояват да получат заплатите си за извършени ремонти на пътищата. А по думите им парите вече се забавят пети месец. По различни оценки става дума за между 800 милиона и 1 милиард лева.

Бургас е един от градовете, в който служителите на пътно-строителните фирми излязоха на протест. Те затвориха едната лента на пътя от Бургас към магистрала „Тракия“.

Недоволството на пътните фирми блокира и движението на Аспаруховия мост във Варна и в двете посоки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *