Тази маска с яйчен жълтък ще заличи и най-дълбоките бръчки


Ще усетите ефекта още след първите няколко приложения

Няма дама, която да се е доверила на тази маска с яйчен жълтък за заличаване на дълбоките бръчки и да не е останала доволна.

Ако сте сред любителите на домашните маски, няма как да не сте наясно с факта, че към всяка втора от тях се добавя яйце. Специалистите обясняват, че това не е случайно.

Факт, е че яйцето решава няколко проблема наведнъж.

Най-лесния вариант да почистите кожата е като я намажете с разбит жълтък и го оставите да подейства 10 минути. След това се отмива с хладка вода. Тези минутки са достатъчни, за да дадат възможност на яйцето да хидратира кожата ви. Добре хидратираната кожа няма толкова дълбоки бръчки.

маска с яйчен жълтък
Маска с яйчен жълтък против дълбоки бръчки

Яйченият жълтък съдържа витамините А, В5, В12 и D. Те имат свойството да регенерират остарелите, увредени клетки и затягат контура на лицето. С тази маска ще се избавите бързо и лесно от неприятната двойна брадичка, която мъчи много хора. Освен това ще решите и проблема с пигментацията.


Жълтъкът на яйцето съдържа желязо. Този микроелемент подсигурява нужното на клетките количество кислород. Само след една седмица ще забележите, че тенът ви е станал по-здравословен. Този факт на свой ред говори, че са се нормализирали и други процеси.

Яйцето съдържа и холин, който запазва клетките на кожата. Той подпомага нормализирането на мастната секреция.

Препоръчва се дамите със суха кожа да правят редовно маски с яйце, за да хидратират кожата си и да я превърнат в мека и гладка на допир.

С пигментацията на кожата се бори съдържащия се в яйчения жълтък кобалт. Ако по време на бременност ви измъчват петна и лунички по лицето, това не трябва да ви притеснява. Можете да се избавите лесно от този проблем, като приложите няколко пъти гореспоменатия метод.

Трябва да направим важно уточнение за дамите, които имат мазна кожа. Те могат да прилагат яйчения жълтък само в т.нар. Т-зона. В противен случай рискуват кожата им да се омазни още повече.

Източници:woman.ru,Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *